top of page
IMG_0180.jpg

Acnetherapie

Acne is een aandoening van de huid waarbij puisten en mee-eters ontstaan. Vele kennen het van de puberteit, maar we zien acne bij vele andere leeftijdsgroepen. Dit zijn vaak verschillende soorten acne. De meest voorkomende is acne vulgaris.

Waarom acne laten behandelen bij Aria Huid- en oedeemtherapie?

Bij een puist, pukkel of cyste is er sprake van een ontsteking in de huid waardoor er littekens kunnen ontstaan. Dit verschilt per persoon hoe snel een litteken wordt gevormd, maar een aantal factoren geven meer risico op het krijgen van acnelittekens. Een voorbeeld is het verkeerd uitknijpen van een puist of mee-eter. Maar ook als je een puist met rust laat kan deze voor een litteken zorgen,  bijvoorbeeld doordat je huid moeite heeft met het opruimen van de inhoud van de puist. Zo is deze plek lang ontstoken wat vervolgens littekens kan geven.

Bij Aria Huid- en oedeemtherapie verwijderen we op de juiste manier mee-eters en ontstekingen. Dit kan ook tijdens dat u onder behandeling bent bij een dermatoloog of uw huisarts. Wij passen onze behandeling op die van de arts aan.  

Klassieke acnebehandeling

Bij een acnebehandeling wordt er gestart met het reinigen en scrubben van de huid. Vervolgens worden de ontstekingen en black/white heads zorgvuldig verwijderd. Zo nodig wordt er een opening van de ontsteking of black/ white head gemaakt om de inhoud makkelijk naar buiten te drukken, waarna de huid makkelijk weer sluit. Hierdoor worden littekens zoveel mogelijk voorkomen. Na een acnebehandeling kan de huid wat rood kleuren, maar deze roodheid trekt na ongeveer een uur weer bij.


Dermaquest peeling

Bij de acnebehandeling met een peeling wordt er een klassieke acnebehandeling uitgevoerd in combinatie met een peeling aangepast op uw huidprobleem. Wij werken met peelings van het merk Dermaquest, zodat wij voor iedere huid een juiste peeling kunnen toepassen.

Tijdens de intake wordt door de huidtherapeut bekeken of u een geschikte kandidaat bent voor een Dermaquest peeling.


Acnebehandeling met de Ultra VPL Plus

Bij deze behandeling voeren we een klassieke acnebehandeling uit. Afsluitend wordt de huid behandeld met de Ultra VPL Plus. De speciale acne instelling van het VPL apparaat zorgt ervoor dat een intensiveerde bundel licht de P. Acnes bacterie dood.

Tijdens de intake wordt door de huidtherapeut bekeken of u een geschikte kandidaat bent voor een VPL behandeling.

Consult voor thuisadvies

Wij kunnen u advies geven over de medicatie bij acne en huidverzorging van deze huidprobleem. Wij werken met huidtherapeutische producten die direct effect geven op uw huidconditie. Met de juiste producten alleen kan in veel gevallen acne al erg verminderen.  

Behandelduur

Gemiddeld duurt een acnebehandeling 30 – 45 minuten. Bij de intake kan er een inschatting worden gemaakt van de aantal behandelingen die nodig zijn, maar bij acne is het lastig om dat te kunnen voorspellen. Veel factoren beïnvloed acne, zoals hormonale factoren en invloeden van het weer.

Adviezen 

  • Uv-straling maakt de huid dikker, wat vervolgens meer acne veroorzaakt. Voorkom zoveel mogelijk uv-straling op uw gezicht en gebruik een product met een hoge SPF.

  • Ten minste 4 weken na het behandeltraject wordt er sterk aangeraden om een factor 50 (minimaal factor 30) te gebruiken op het behandelde gebied.

  • Eventuele korstjes die ontstaan zijn door de behandeling moeten met rust worden gelaten en niet aan worden gekrabd.

  • De huid moet altijd worden beschermd met een goede zonnebrandcrème, minimaal factor 30. Hiermee voorkom je een verdikte hoornlaag, dus heeft u minder kans op acne bij gebruik van een goede factor.  

  • Ten minste 4-6 weken voor de behandelingen mag de huid niet worden blootgesteld aan zonlicht of zonnebank. Wordt dit niet nageleefd, is het mogelijk dat er een tijdelijke depigmentatie van de huid ontstaat of hyper- of hypopigmentatie ontstaat.


Gratis intake

Tijdens de intake wordt door de huidtherapeut bekeken of u een geschikte kandidaat bent voor de therapie bij acne. De bovenstaande behandelingen kunnen worden uitgevoerd. Om dit te bepalen worden de huid onderzocht, hieruit volgt een huidtherapeutische diagnose. Op basis van deze diagnose wordt er een behandelplan opgesteld, waarbij gekeken wordt welke acnebehandeling (of welke combinatie daarvan) het beste resultaat gaat geven.

Blijkt het deze behandelingen niet voor u geschikt is, dan wordt er gekeken of er een andere behandelmethode een optie kan zijn.

Therapietrouwheid is een voorwaarde voor het resultaat van de behandeling. Besluit u tot een behandeling, dan wordt er een behandelingsovereenkomst opgemaakt. U krijgt op maat gemaakte informatie en advies verstrekt, met betrekking tot de voor- en nazorg, die erg essentieel voor uw behandeling zijn.

Vergoeding

Bij een aanvullende verzekering wordt eventueel een gedeelte van de behandelingen voor acne vergoed door uw zorgverzekeraar. Informeer bij uw zorgverzekeraar voor de polisvoorwaarden. Aria huid- en oedeemtherapie voldoet aan alle kwaliteitseisen om bij een zorgverzekeraar een vergoeding te kunnen vorderen.

Meer informatie
Acnetherapie: Over
bottom of page