top of page

Elektrisch epileren

Ongewenste haargroei komt bij veel mensen -zowel mannen als vrouwen- voor.
Als er bij vrouwen overbeharing optreedt op plaatsen waar al haargroei bestaat, spreekt men van hypertrichose. Overmatige haargroei volgens een mannelijk beharingpatroon bij vrouwen heet hirsutisme. Ook mannen kunnen last hebben van overmatige beharing (bijvoorbeeld op de rug).

Wat kunnen wij bij Aria huid- en oedeemtherapie voor u doen?

Elektrisch epileren

Bij Aria huid- en oedeemtherapie maken we gebruik van elektrische epilatie en laserontharing. Elektrische epilatie zorgt ervoor dat storende haren ‘definitief’ verdwijnen. Het gaat om haren in het gezicht, elders op het lichaam en bijvoorbeeld op huidtransplantaten. De huidtherapeut laat een minuscuul naaldje in het haarzakje glijden om dit elektrisch te vernietigen.

Na elke behandeling worden de haren zwakker en dunner waarna ze uiteindelijk verdwijnen. Elektrische epilatie is niet pijnloos. Door de stroomsterkte aan te passen aan de individuele patiënt is elektrische epilatie voor iedereen draaglijk te maken. De behandelperiode varieert van enkele maanden tot jaren, afhankelijk van de grootte van het oppervlak.


Behandelduur en frequentie

Een behandeling duurt tussen 30 – 60 minuten. De aantal behandelingen en de frequentie van de behandelingen kunnen variëren. Dit is afhankelijk hoeveel ongewenst haar er in het behandelgebied zit. Uw huidtherapeute zal tijdens de intake de behandelmogelijkheden en de bijbehorende frequentie met u bespreken.


Adviezen

De haren moeten ongeveer 0.3 - 0.5 cm lang zijn, zodat de huidtherapeut de haren kan vastpakken met een pincet.

Het gebied dat u behandeld wilt hebben mag niet worden geëpileerd of worden geharsd.

Ten minste 4-6 weken voor de behandelingen mag de huid niet worden blootgesteld aan zonlicht of zonnebank. Wordt dit niet nageleefd, is het mogelijk dat er een tijdelijke depigmentatie van de huid ontstaat of hyper- of hypopigmentatie ontstaat.

Ten minste 4 weken na het behandeltraject wordt er sterk aangeraden om een factor 50 (minimaal factor 30) te gebruiken op het behandelde gebied.

Eventuele korstjes die ontstaan zijn door de behandeling moeten met rust worden gelaten en niet aan worden gekrabd.

De huid moet altijd worden beschermd met een goede zonnebrandcrème, minimaal factor 30. Hiermee voorkom je een verdikte hoornlaag, dus minder kans op acne.  


Intake

Tijdens de intake wordt door de huidtherapeut bekeken of u een geschikte kandidaat bent voor elektrisch ontharen. Om dit te bepalen worden de haren en de huid onderzocht, hieruit volgt een huidtherapeutische diagnose. Op basis van deze diagnose wordt er een behandelplan opgesteld, waarbij gekeken wordt of elektrisch epileren of lasertherapie (of een combinatie daarvan) het beste resultaat gaat geven.​

Therapietrouwheid is een voorwaarde voor het resultaat van de behandeling. Besluit u tot een behandeling, dan wordt er een behandelingsovereenkomst opgemaakt. U krijgt op maat gemaakte informatie en advies verstrekt, met betrekking tot de voor- en nazorg, die erg essentieel voor uw behandeling zijn.

Tarieven


Vergoeding

Bij een aanvullende verzekering wordt eventueel een gedeelte van de behandelingen voor elektrisch epileren en lasertherapie vergoed door uw zorgverzekeraar. Informeer bij uw zorgverzekeraar voor de polisvoorwaarden. Aria huid- en oedeemtherapie voldoet aan alle kwaliteitseisen om bij een zorgverzekeraar een vergoeding te kunnen vorderen.

Meer informatie
Elektrisch epileren - overbeharing: Over
bottom of page