top of page
20190322_172500.jpg

Medische camouflage

Soms is de oplossing voor een huidaandoening niet altijd het behandelen van de huid, ook is de optie om de huid te camoufleren. Pigmentvlekken, een rode huid of littekens ect. Kunnen storend zijn, maar kunnen door juiste camouflage ervoor zorgen dat er minder onzekerheid is over de huid.


Consult voor thuisadvies

Wij kunnen u advies geven over aanschaf van camouflage en huidverzorging van verschillende huidaandoening.

Aanmeten camouflageproducten

Bij Aria huid- en oedeemtherapie werken wij met Dermacolo producten om te camoufleren. Hierbij wordt een product aangemeten die precies bij uw huidtint past, zodat het product makkelijk dagelijks aan te brengen is. Daarnaast leren wij u de producten toe te passen op de huid. Daarnaast is een huidverzorgingsadvies ook een onderwerp tijdens deze therapie.

Behandelduur en frequentie

De eerste behandeling bestaat uit het aanmeten van het juiste camouflage product. Daarna zorgen wij ervoor dat de producten die u nodig bent besteld worden, of soms hebben we ze op voorraad liggen. Daarna komt u een keer terug om de camouflage zelf te leren aanbrengen. Eén behandeling voor rosacea duurt tussen 30 – 60 minuten. Uw huidtherapeute zal tijdens de intake uitleggen wat u kan verwachten voor uw specifieke huidaandoening in betrekking tot camouflage, als u hiervoor in aanmerking komt.

Adviezen over de huidaandoening en camouflage varieren veel en worden daarom tijdens het consult besproken.


Intake

Tijdens de intake wordt door de huidtherapeut bekeken of u een geschikte kandidaat bent voor camouflage. Om dit te bepalen worden de huid onderzocht, hieruit volgt een huidtherapeutische diagnose. Op basis van deze diagnose wordt er een behandelplan opgesteld, waarbij gekeken wordt welke camouflageproducten en oefening hiervan voor uw nodig zijn en het beste resultaat gaat geven.

Blijkt het deze behandelingen niet voor u geschikt is, dan wordt er gekeken of er een andere behandelmethode een optie kan zijn.

Therapietrouwheid is een voorwaarde voor het resultaat van de behandeling. Besluit u tot een behandeling, dan wordt er een behandelingsovereenkomst opgemaakt. U krijgt op maat gemaakte informatie en advies verstrekt, met betrekking tot de voor- en nazorg, die erg essentieel voor uw behandeling zijn.

Tarieven

De intake is vrijblijvend. We maken een behandelplan voor u, en wilt vervolgens de medische camouflage laten aanmeten, dan kunt u het vergoed krijgen. Heeft u medische camouflage niet in uw vergoeding, dan kost een consult €35,- per half uur. 


Vergoeding

Bij een aanvullende verzekering kan het geheel of een deel van de consulten voor camouflage worden vergoed door uw zorgverzekeraar. Informeer bij uw zorgverzekeraar voor de polisvoorwaarden. Aria huid- en oedeemtherapie voldoet aan alle kwaliteitseisen om bij een zorgverzekeraar een vergoeding te kunnen vorderen.

Meer informatie
Medische camouflage: Over
bottom of page