top of page
20190322_172500.jpg

Lasertherapie - overbeharing

Aria huid- en oedeemtherapie is gespecialiseerd in het verwijderen van ongewenste haargroei op gezicht en lichaam, die uitsluitend door BIG geregistreerde huidtherapeuten uitgevoerd worden.

Voor het verwijderen van ongewenste haargroei beschikken wij over een Diode laser en de Energist UltraPlus VPL.

Werking van de ontharingslaser en de Energist UltraPlus VPL
Door middel van het laserlicht wordt het pigment in het haarzakje verhit en vernietigd. Omdat de Diode laser één golflengte uitstraalt, wordt uitsluitend het haarzakje vernietigd en wordt het omringde weefsel niet aangetast. Bij de Energist UltraPlus VPL wordt er gebruikt gemaakt van een verbeterde IPL techniek. Het licht wordt met kleine pulsen afgegeven, waardoor de huid minder rood wordt en de haren beter behandeld worden.

Behandelduur en frequentie
Bij de intake wordt door uw huidtherapeut een inschatting gemaakt van het aantal behandelingen die nodig zijn. De frequentie en aantal behandelingen van lasertherapie varieert per gebied.  Gemiddeld zijn er 6 à 8 behandelingen nodig met een tussenpoos van gemiddeld 4 tot 8 weken om tot 70% haarreductie te verkrijgen.

Groeifases
De reden dat er meerdere behandelingen nodig zijn en om 4 tot 8 weken behandeld wordt is dat een haar een groeicyclus heeft. Deze groeicyclus heeft drie verschillende fases, namelijk de groei fase (anagene fase), de overgangsfase (katagene fase) en de rustfase (telogene fase). Eén van deze fases is de groeifase (anagene fase), hier zit de haar nog vast in de haarwortel en is de behandeling het meest effectief. Niet alle haren bevinden zich tegelijker tijd in de groeifase (anagene fase).

Ervaring
Tijdens de behandeling worden de haren geschoren en vervolgens een gel aangebracht. Dit zorgt voor koeling van de huid en het geleiden van licht in de huid. De behandeling is niet volledig pijnloos en kan als gevoelig ervaren worden, dit verschilt per individu. Vaak wordt de pijn omschreven als korte speldenprikjes in de huid. Sommigen beschrijven het gevoel als een elastiekje die tegen de huid aangeschoten wordt.

Resultaat / onderhoud

Na de behandeling kan de huid warm aanvoelen en kan er lichte roodheid en een lichte zwelling optreden. Deze reacties verdwijnen binnen enkele uren.

Echter is er geen garantie dat er helemaal geen haartjes zullen terug groeien in de toekomst. Er kunnen altijd nieuwe haren ontstaan onder invloed van hormonale veranderingen en eventueel door het gebruik van bepaalde medicijnen.  Om het verkregen resultaat te onderhouden zou u gemiddeld één keer per jaar terug kunnen komen voor een onderhoudsbehandeling.

Adviezen

  • Ten minste 4-6 weken voor de behandelingen mag de huid niet worden blootgesteld aan zonlicht of zonnebank. Wordt dit niet nageleefd, is het mogelijk dat er een tijdelijke depigmentatie van de huid ontstaat of hyper- of hypopigmentatie ontstaat.

  • Ten minste 4 weken na het behandeltraject wordt er sterk aangeraden om een factor 50 (minimaal factor 30) te gebruiken op het behandelde gebied.

  • Eventuele korstjes die ontstaan zijn door de behandeling moeten met rust worden gelaten en niet aan worden gekrabd.

  • De behandelde huid moet altijd worden beschermd met een goede zonnebrandcrème om het pigment van het behandelde gebied niet terug te laten keren.

Verdere adviezen en tips worden gegeven tijdens de gratis en vrijblijvende intake door de huidtherapeut.

Intake
Tijdens de intake wordt door de huidtherapeut bekeken of u een geschikte kandidaat bent voor de Diode laser of de VPL. Om dit te bepalen worden de huid en de haren onderzocht, hieruit volgt een huidtherapeutische diagnose. Op basis van deze diagnose wordt er een behandelplan opgesteld, waarbij gekeken wordt welke behandeling (of welke combinatie daarvan) het beste resultaat gaat geven.

Blijkt het dat lasertherapie of de VPL niet voor u geschikt is, dan wordt er gekeken of er een andere behandelmethode een optie kan zijn.

Therapietrouwheid is een voorwaarde voor het resultaat van de behandeling. Besluit u tot een behandeling, dan wordt er een behandelingsovereenkomst opgemaakt. U krijgt op maat gemaakte informatie en advies verstrekt, met betrekking tot de voor- en nazorg, die erg essentieel voor uw behandeling zijn.

Tarieven

Bij een aanvullende verzekering wordt een gedeelte van de behandelingen voor overmatig gezichtsbeharing vergoed door uw zorgverzekeraar. Informeer bij uw zorgverzekeraar voor de polisvoorwaarden. Aria huid- en oedeemtherapie voldoet aan alle kwaliteitseisen om bij een zorgverzekeraar een vergoeding te kunnen vorderen.

Overbeharing: Over
Overbeharing: Galerij
bottom of page