top of page

Verwijderen huidbultjes en wratjes

Het coaguleren van de huid houdt in dat er huidbultjes, zoals bijv. een steelwratje, wordt verwijdert. 

Voor de steel- en ouderdomswratjes maken we  gebruik van de CO2 laser. Hiermee kunnen we deze onschuldige huidaandoeningen gemakkelijk en snel verwijderen.

Waarom deze huidplekjes bij Aria Huid- en oedeemtherapie laten verwijderen?

Wij werken met vaak met de CO2 laser, waardoor we makkelijk en snel een bultje of wratje kunnen verwijderen. Ook zorgt deze methode voor minimale schade aan de huid, waardoor littekens vermeden worden. 

Is de CO2-laser minder geschikt? Wij behandelen met hoogfrequente stroom. Door de energie door een kleine naald heen te laten stromen verwarmt de naald het te behandelen gebied, waarna  de cellen van de behandelde plek verhit zijn wordt het door het lichaam herkent als beschadigd weefsels wat opgeruimd moet worden. Door de juiste dosering van hoogfrequente energie wordt de huid niet verbrand, maar gecoaguleerd. Dit zorgt ervoor dat er weinig littekenweefsel ontstaat, dan als je het bijvoorbeeld laat weg snijden.  

Behandelduur

Gemiddeld duurt een behandeling 15-30 minuten. Bij de intake kan er een inschatting worden gemaakt van de  behandeling die nodig is. .

Adviezen 

  • Voorkom zoveel mogelijk uv-straling op het behandelde gebied en gebruik een product met een hoge SPF.

  • Ten minste 4 weken na het behandeltraject wordt er sterk aangeraden om een factor 50 (minimaal factor 30) te gebruiken op het behandelde gebied.

  • Korstjes die ontstaan zijn door de behandeling moeten met rust worden gelaten en niet aan worden gekrabd.  

  • Ten minste 4-6 weken voor de behandelingen mag de huid niet worden blootgesteld aan zonlicht of zonnebank. Wordt dit niet nageleefd, is het mogelijk dat er een tijdelijke depigmentatie van de huid ontstaat of hyper- of hypopigmentatie ontstaat.


Gratis intake

Tijdens de intake wordt door de huidtherapeut bekeken of u een geschikte kandidaat bent voor het verwijderen van huidbultjes en -wratjes. De bovenstaande behandelingen kunnen worden uitgevoerd. Om dit te bepalen worden de huid onderzocht, hieruit volgt een huidtherapeutische diagnose. Op basis van deze diagnose wordt er een behandelplan opgesteld, waarbij gekeken wordt welke behandeling het beste resultaat gaat geven.

Blijkt het deze behandelingen niet voor u geschikt is, dan wordt er gekeken of er een andere behandelmethode een optie kan zijn.

Therapietrouwheid is een voorwaarde voor het resultaat van de behandeling. Besluit u tot een behandeling, dan wordt er een behandelingsovereenkomst opgemaakt. U krijgt op maat gemaakte informatie en advies verstrekt, met betrekking tot de voor- en nazorg, die erg essentieel voor uw behandeling zijn.

Vergoeding

Vergoeding is niet mogelijk bij het verwijderen van huidbultjes en -wratjes. Dit wordt gezien als een cosmetische behandeling.

Aria huid- en oedeemtherapie voldoet aan alle kwaliteitseisen om bij een zorgverzekeraar een vergoeding te kunnen vorderen.

Meer informatie
Verwijderen huidbultjes en wratjes: Over
bottom of page