top of page
VPL_edited.jpg

Acnebehandeling met de Ultra VPL Plus

Acnebehandeling met de Ultra VPL Plus

Bij deze behandeling voeren we een klassieke acnebehandeling uit, waarna de huid behandeld wordt met de Ultra VPL Plus. De speciale acne-kopstuk van het VPL apparaat zorgt ervoor dat een intensiveerde bundel licht de P. Acnes bacterie dood.​

Behandelduur en frequentie
Bij de intake wordt door uw huidtherapeut een inschatting gemaakt van het aantal behandelingen die nodig zijn. De frequentie en aantal behandelingen van lasertherapie varieert per gebied.  Gemiddeld zijn er 2 a 3 behandelingen nodig met een tussenpoos van gemiddeld 2 tot 4 weken om de werking van de VPL te zien. ​

Ervaring
Tijdens de behandeling word de huid gereinigd en de onzuiverheden op de huid verwijdert. Daarna wordt er een gel aangebracht, wat voor koeling van de huid zorgt en het geleiden van licht in de huid. De behandeling is niet volledig pijnloos en kan als gevoelig ervaren worden, dit verschilt per individu. Vaak wordt de pijn omschreven als korte speldenprikjes in de huid. Sommigen beschrijven het gevoel als een elastiekje die tegen de huid aangeschoten wordt.

Resultaat / onderhoud

Na de behandeling kan de huid warm aanvoelen en kan er lichte roodheid en een lichte zwelling optreden. Deze reacties verdwijnen binnen enkele uren.
Echter is er geen garantie dat er helemaal geen acne mee aanwezig is. Het is een aanvullende behandeling op de klassieke acnebehandeling, en zorgt dat de bacteriegroei op de huid wat de acne veroorzaakt even weg gaat, waardoor producten en onze klassieke acne behandeling hun werk kunnen doen. Om het verkregen resultaat te onderhouden zou u de juiste producten moeten aanschaffen en raden wij aan onze adviezen op te volgen.


Adviezen

  • Ten minste 4-6 weken voor de behandelingen mag de huid niet worden blootgesteld aan zonlicht of zonnebank. Wordt dit niet nageleefd, is het mogelijk dat er een tijdelijke depigmentatie van de huid ontstaat of hyper- of hypopigmentatie ontstaat.

  • Ten minste 4 weken na het behandeltraject wordt er sterk aangeraden om een factor 50 (minimaal factor 30) te gebruiken op het behandelde gebied.

  • Eventuele korstjes die ontstaan zijn door de behandeling moeten met rust worden gelaten en niet aan worden gekrabd.

  • De behandelde huid moet altijd worden beschermd met een goede zonnebrandcrème, vanwege dat de huid dan beste te behandelen is en het minste bijwerkingen krijgt.

Verdere adviezen en tips worden gegeven tijdens de gratis en vrijblijvende intake door de huidtherapeut.

Gratis intake
Tijdens de intake wordt door de huidtherapeut bekeken of u een geschikte kandidaat bent voor de VPL. Om dit te bepalen worden de huid onderzocht, hieruit volgt een huidtherapeutische diagnose. Op basis van deze diagnose wordt er een behandelplan opgesteld, waarbij gekeken wordt welke behandeling (of welke combinatie daarvan) het beste resultaat gaat geven.

Blijkt het dat lasertherapie of de VPL niet voor u geschikt is, dan wordt er gekeken of er een andere behandelmethode een optie kan zijn.

Therapietrouwheid is een voorwaarde voor het resultaat van de behandeling. Besluit u tot een behandeling, dan wordt er een behandelingsovereenkomst opgemaakt. U krijgt op maat gemaakte informatie en advies verstrekt, met betrekking tot de voor- en nazorg, die erg essentieel voor uw behandeling zijn.

Tarieven

Bij een aanvullende verzekering wordt een gedeelte van de behandelingen voor acnetherapie vergoed door uw zorgverzekeraar. Informeer bij uw zorgverzekeraar voor de polisvoorwaarden. Aria huid- en oedeemtherapie voldoet aan alle kwaliteitseisen om bij een zorgverzekeraar een vergoeding te kunnen vorderen.

Meer informatie
Acnetherapie en rosacea: Over
bottom of page