top of page
20190322_173200_bewerkt.jpg

Fractional CO2 laser

Behandeling met de MedArt FRx Fractional CO2 laser

De Fractional CO2 laser werkt tegen huidveroudering, littekens, pigmentvlekken. De laserbehandeling zorgt voor vernieuwing van de huid, huidskleur en uitstraling. De bovenste huidlaag wordt aangezet om opnieuw te delen, waardoor het egaler wordt. Naast de nieuwe oppervlakte zorgt de CO2 laser ook dat er in de diepere huidlagen nieuw collageen wordt gevormd.

Voor de type behandeling is de downtime, de tijd dat uw huid zichtbaar behandeld is, erg klein. Op de huid wordt behandeld door met de laser aaneensluitend een raster op de huid te zetten, zodat je kleine stukjes overslaat. Hierdoor is er voldoende gedaan om de huid te laten vernieuwen en collageen aan te maken, maar heeft de huid ook een beschermende functie van invloeden van buiten af.

Behandelduur en frequentie
Bij de intake wordt door uw huidtherapeut een inschatting gemaakt van het aantal behandelingen die nodig zijn. De frequentie en aantal behandelingen van lasertherapie varieert per gebied.  Gemiddeld zijn er 2 à 3 behandelingen nodig met een tussenpoos van gemiddeld 1 tot ongeveer 3 maand om bijvoorbeeld bij anti-aging goed resultaat te verkrijgen.

Ervaring
Tijdens de behandeling word de huid gereinigd en wordt er een verdovingscrème aangebracht. De behandeling is niet volledig pijnloos en kan als gevoelig ervaren worden, dit verschilt per individu. Vaak wordt de pijn omschreven als korte speldenprikjes in de huid. Sommigen beschrijven het gevoel als een elastiekje die tegen de huid aangeschoten wordt.

Resultaat direct na behandeling

Na de behandeling ziet de huid er rood uit. Ook zul je rastertjes op het behandelgebied zien van de laser. De behandelde huid gaat de aankomende week vernieuwen, en dit kan niet zonder schilfering. Wij geven u adviezen en producten mee waarmee u thuis mee aan de slag kan, zodat de behandeling een goed beloop heeft.

Adviezen

  • Ten minste 4-6 weken voor de behandelingen mag de huid niet worden blootgesteld aan zonlicht of zonnebank. Wordt dit niet nageleefd, is het mogelijk dat er een tijdelijke depigmentatie van de huid ontstaat of hyper- of hypopigmentatie ontstaat.

  • Ten minste 4 weken na het behandeltraject wordt er sterk aangeraden om een factor 50 (minimaal factor 30) te gebruiken op het behandelde gebied.

  • Schilfers en korstjes die ontstaan zijn door de behandeling moeten met rust worden gelaten en niet aan worden gekrabd.

Verdere adviezen en tips worden gegeven tijdens het voorbereiden van de behandelen of tijdens onze gratis en vrijblijvende intake door de huidtherapeut bij Aria huid- en oedeemtherapie.

Intake

Tijdens de intake wordt door de huidtherapeut bekeken of u een geschikte kandidaat bent voor de Fractional CO2 laser. Om dit te bepalen worden de huid onderzocht, hieruit volgt een huidtherapeutische diagnose. Op basis van deze diagnose wordt er een behandelplan opgesteld, waarbij gekeken wordt welke behandeling (of welke combinatie daarvan) het beste resultaat gaat geven.

Blijkt het dat lasertherapie of de VPL niet voor u geschikt is, dan wordt er gekeken of er een andere behandelmethode een optie kan zijn.

Therapietrouwheid is een voorwaarde voor het resultaat van de behandeling. Besluit u tot een behandeling, dan wordt er een behandelingsovereenkomst opgemaakt. U krijgt op maat gemaakte informatie en advies verstrekt, met betrekking tot de voor- en nazorg, die erg essentieel voor uw behandeling zijn.

Vergoedingen

De Fractional CO2 laser kan alleen vergoed worden als er een medische indicatie is waar de verzekeraar uw vergoeding voor biedt. Cosmetische behandelingen vallen hier nooit onder.

Bij een aanvullende verzekering wordt een soms gedeelte van de behandelingen voor bijvoorbeeld acne of acnelittekens vergoed door uw zorgverzekeraar. Informeer bij uw zorgverzekeraar voor de polisvoorwaarden. Aria huid- en oedeemtherapie voldoet aan alle kwaliteitseisen om bij een zorgverzekeraar een vergoeding te kunnen vorderen.

Meer informatie
Fractional Co2 laser: Over
bottom of page